• (+90) 539 425 19 60
  • info@onenewevolution.com

Mükemmellik

Tanrı'nın Gözü - Mükemmellik - The One Evolution

Eksikliğin Mükemmeliyeti

 

İnzivalarda sıklıkla konuştuğumuz konulardan biri de “Perfection of Imperfection” yani “Eksikliğin/Kusurluluğun Mükemmeliyeti” kavramıdır.

İngilizce’deki gibi bir kelime oyunu yapmak istersek bu kavrama “Kusurluluğun Kusursuzluğu” da diyebiliriz.

Mükemmellikideal” bir kavramdır. Biz bu kavramı veya kelimeyi günlük yaşantımızda sıklıkla işitsek de materyal dünyamızda ve evrende “mükemmellik” diye bir kavram yoktur.

Ama mükemmellikten çok daha karmaşık ve olağanüstü bir konsept vardır.

*

Eksikliğin veya kusurluluğun mükemmeliyeti kavramını en iyi anlatan örneklerden birisi Big Bang (Büyük Patlama) Teorisi’dir.

Bilim insanlarının zamanın başlangıç noktasını anlamaya çalıştıkları Big Bang Teorisi’ne göre; Big Bang öncesi her şeyin mükemmellikte olduğu, aynı anda her şeyin (maddenin ve anti maddenin) var olduğu ve yok olduğu, her şeyin tek bir nokta olduğu ve iç içe girdiği bir ortam söz konusudur.

Sonra bir madde oluşurken anti-madde 10 üzeri -32 oranda daha az oluşur. Yani mükemmel olmayan, bir eksiklik, bir uyumsuzluk durumu ortaya çıkar.

Ve mükemmelliğin dışına çıkıldığı anda Big Bang oluşur.

*

Eksikliğin mükemmelliğine bir diğer örnek de embriyonik kök hücredir.

Kök hücre denilen terimi artık sık sık duyuyoruz. Tıpta ve kozmetikte kullanılıyor. Embriyonik kök hücre vücuttaki her hücreye dönüşebilen hücredir.

Dişe, tırnağa, saça, damara hiç fark etmez, her hücreye dönüşme yetisine sahiptir. Bir hücreden çember oluşturarak 8 veya 16 hücreye kadar çoğalır.

Çember tamamlandığında genetik kodlarda blokajlar oluşmaya başlar ve bazı yetiler kapanır. Çünkü kök hücre artık özelleşeceği hücre haline gelmelidir.

Yani, yetiler kapandığında örneğin biri kemik kök hücresine, bir diğeri deri kök hücresine, bir diğeri beyin kök hücresine dönüşür.

Artık kök hücre ‘mükemmel’ değildir ama tam da olması gereken haldedir; eksikliğin mükemmelliğine dönüşmüştür.

Materyal dünyada mükemmellikten ayrılınca ve mükemmelliğe bir sınırlama getirilirse yaratıma doğru gidilmeye başlanır.

Bir şeyin yetersiz veya eksik olması onun mükemmel olmadığı anlamına gelmez.

Öte yandan mükemmellikten eksikliğin mükemmelliğine varılabildiği gibi; eksikliğin mükemmelliğinden de tekrar mükemmelliğe geri dönüş mümkündür.

Big Bang Teorisinin çok da bilinmeyen bir sonucu da Big Freeze veya Big Collapse’dir. Buna göre evren en sonunda donar, kendi üzerine çöker ve ondan sonra yeniden mükemmellik noktasına dönüşür.

3-4 yıl önce herhangi bir hücreyi belli koşullar altında yeniden embriyonik kök hücreye çevirebildiğimizi; bir diğer deyişle yeniden mükemmel haline geri döndürebildiğimizi de bulduk.

Bu örnekler bize şunu anlatıyor: Eksikliğin içinde her zaman mükemmellik saklıdır.

Evren ve biz tüm eksikliklerimizle, yetersizliklerimizle, kusurlarımızla mükemmeliz.

Mükemmellik her zaman içinizde. Bunu unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-Posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

TurkeyEnglish